Puste æg - undgå salmonella

 

Puste æg - undgå salmonella

Fødevarestyrelsen anbefaler at man spritter æggene af, inden man skal puste æg. Det ville jeg gerne have linket til, men de bliver ved med at flytte siden, så nu kommer der her en kopi af deres vejledning, når man skal puste æg:

En lille risiko for smitte

Sandsynligheden for, at du bliver smittet med Salmonella, er lille. Det er nemlig færre end ét æg ud af 1000, der er inficeret med Salmonella.

 

Sprit skallen af

Der er dog stadig en risiko for smitte, derfor anbefaler vi, at du som minimum spritter ægget af, inden du puster. Det dræber alle bakterier på skallen.

 

Hvis du helt vil undgå at risikere smitte

Du kan intet stille op mod de Salmonella-bakterier, der eventuelt er indeni ægget. Men hvis du prikker hul i skal og blomme med en lang nål eller hæklenål, så æggemassen næsten kan løbe ud af sig selv, undgår du stort set al risiko for at blive smittet.

 

 

Læs videre her, om at Puste æg sjovt og lynhurtigt

Læs videre her, om at Male æg til Påske, efter du har pustet dem

 

 

 

 

Tilpasset søgning