Opskrift på Modellervoks

 

Modellervoks koster kassen, og er normalt et små giftigt bekendskab. Derfor lyder opfordringen: Lav selv dit Modellervoks. Her er en opskrift, men den skal laves af en voksen, så børnene ikke brænder sig:

 

5 dl mel

2 dl fint salt

2 spsk olie

2 spsk citron- eller vin-syre (Virker som konserveringsmiddel. Købes i f.eks Matas, eller Føtex (til syltning))

2-5 dl vand. (Første gang du prøver opskriften, brug da 5 dl)

Frugtfarver til indfarvning

 

Der findes nu 2 fremgangsmåder:

 

Metode 1: Mel, salt og citronsyre blandes, hvor i hældes olien og derefter det kogende vand. Rør med et piskeris til armen giver op, og ælt derefter videre med fingrene. Men pas lidt på, for det er stadig varmt.

 

Metode 2: Hæld det hele i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring. Stop, når det har den konsistens du ønsker. Men vær forberedt på, at det koster armkræfter. Du kan selvfølgelig også sætte dejkrogene på elpiskeren.

 

Nu har du basis modellervoksen. Del nu klumpen, og tilsæt frugtfarverne. Hvor meget frugtfarve du vil bruge, og hvilke blandinger du vil lave, det er et spørgsmål om temperament. Men overvej at bruge plastic handsker når du blander farven i.

 

Modellervoksen kan holde sig i nogle uger, hvis den opbevares i en lufttæt plasticpose eller boks. Endnu længere, hvis den også kommer i køleskabet.

 

Hvis børnene er glade for at lege med modellervoks, så se også denne opskrift på Trylledej.

 

 

 

 

Tilpasset søgning