Her er opskriften på farmors fastelavnsboller. Det gode ved fastelavnsboller er, at man kan komme forskelligt fyld i dem. På den måde kan alle få lige præcis den fastelavnsbolle, de bedst kan lide. I praksis ender man dog med at få dem blandet sammen, efter man har bagt dem. Derfor kommer man altid til at spille fastelavnsbolle-roulette, når der skal serveres
 
Dej: | ||
40 | g | Gær |
3.5 | dl | Kærnemælk |
100 | g | Margarine eller smør |
1 | dl | Sukker |
1/2 | tsk | Salt |
ca 500 | g | Hvedemel |
Pynt: | ||
250 | g | Flormelis |
Vand | ||
Pensling: | ||
1 | Æg | |
 
 
Creme: | Syltetøj | Sveskefyld | |||
1 | Æg | Solbær | 200 g | Svesker u/sten | |
1 | spsk | Vanillesukker | Hindbær | Vand eller mælk | |
2.5 | dl | Mælk | Jordbær | ||
2 | spsk | Sukker | mm | ||
3 | tsk | Hvedemel |
Æg, vanillesukker, sukker og mælk piskes godt sammen i en gryde og varmes op, så det næsten koger. Under stadig piskning drysses melet i massen koges godt igennem. Køl den af, inden den skal bruges. (Den nemme løsning er selvfølgelig at bruge en pose kagecreme istedet for) | God mulighed for at få brugt syltetøjsresterne i køleskabet. Hvis syltetøjet ikke er stiv nok, så rør lidt kartoffelmel deri | Stavblend sveskerne, og kom vand eller mælk i, til det bliver hen ad kagecreme i konsistens |
 
 
Smelt margarinen. Kom derefter kærnemælken i og lun den, til den har fingertemperatur. Kom gæren i, og rør til den er helt opløst. Kom salt og sukker i, og kom herefter melet i lidt ad gangen. Det passer nogenlunde med de angivne 500 g, men der skal mel i, til dejen er glat, blød og smidig. Når dejen er æltet godt igennem, stilles den til hævning i ca 45 minutter. Mens dejen hæver, forberedes fyldet.
Når dejen er hævet færdig, rulles den ud på køkkenbordet, og skæres i firkanter på 16x16 cm. Placer en god klat fyld på hver firkant. Fraskåret dej samles, og rulles ud igen. Herefter samles firkanterne omkring fyldet, og lægges på bagepapir på pladen, med sammenføjningen nedad. Sørg for at klemme sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke flyder ud under bagningen.
Pisk et æg sammen, og pensel bollerne, inden de sættes i ovnen ved 225 C (lidt lavere ved varmluft). Bollerne skal bages til de er gyldne, det tager 8-10 minutter.